Solgrim Griegsmann

Præsenteres første gang Spilgangen Bedstefar med slag i (del 1)
Lokaltion Carroburg.
Rolle Jurist, hjælper og fra en familie af frigivet livegne til von Grieg.

Fakta

Alder: 65+ år
Højte: 159 cm
Vægt: 97 kg.
Hårfarve: Gråt
Øjne: Brune

Det første indtryk:

§ Ottos drømmescene.

Det er nat. Otto von Grieg går rundt i Carroburg. Husene bløder og der er blod på på gaden. En gl. mand griner til Otto. Den gl. mand sidder på Ottos ryg og griner. Blod. Otto vågner udenfor en dør, hvor der står Hr. Griegsmann. Eller det tror han.

Døren åbnes og en rar gamle mand siger, jeg har ventet dig.

Otto vågner rigtigt.

Fra spilgangen Bedstefar med slag i (del 1)

Senere erfaringer:

§ Hr. Griegsmann findes… eller hans navn gør.

På vej op til Pistolieren Rolf Shcöter kommer Otto forbi huset, som han drømte om. Der står ganske rigtigt Hr. Griegsmann på døren. Otto går videre.

Fra spilgangen Bedstefar med slag i (del 1)

§ Otto opsøger Hr. Griegsmann

Her finder Otto en ven af von Grieg familien. Noget med en uddannelse som Ottos Farfar har betalt for. På den måde er Solgrim Griegsmann og hans familie blevet jurister, der rådgiver adelen i det sydlige Middelland. En rådgivning der er gratis for medlemmer af von Grieg’erne.

Otto får rådgivning om økseskatten og reglerne for at samle en hær. Otto skal jo samle en hær på 50 mand og et sådan antal mænd må man kun samle, såfremt man har et krigsbanner. Hvis man har et krigsbanner, må man så også til gengæld samle 12 dusin (altså 144 mænd).

Von Grieg’erne har åbenbart tre bannerere. Den ene har Otto von Griegs far og skal bruges såfremt, at hjemborgen skal forsvares. Den anden har Viggo von Grieg. Det sidste, den hvide rose, har Ottos farbroder [[Richard von Grieg]].

Richard von Grieg, er åbenbart et slags sort får i familien og derfor har familien afskrevet ham. Det har de gjort ved at give ham en forskud på hans arv og digtet en historie om, at skulle være afkommet på en videnskabelig rejse til Middel Mountains. Der er en en bjergtinde blevet opkaldt efter ham, Von Grieg tinden.

Ellers hygger Otto sig ved Hr. Griegsmann, der både byder på vådt og tørt og tobak.

Senere finder Otto, dog ud af at Hr. Griegsmann ikke vil låne ham penge.
”Det er ikke en del af aftalen” siger den gamle mand.

Fra spilgangen Bedstefar med slag i (del 2)

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License