Volkshalle Edict

I 2513-2515 var der en større konflikt mellem det nordøstlige Ostland og naboprovinsen Talabecland. Dette var den største borgerkrig Imperiet har set siden Magnus the Pious (gen)samlende Imperiet i 2303.

Borgerkrigen, som i mening mandsbevidsthed måske står lidt i skyggen af Chaosinversionen (2521-2522), var med til at forme magtforholdene de adelige imellem. Det var nemlig ikke blot en krig mellem Talabecland og Ostlands adelsfamilier, men store dele af Imperiets adelige og den tilhørende befolkning blev også involveret. De første mere af egen vilje end de sidste.

Det hele starter med at den Ostlandske kroneprins Hergard von Tasseninck forsvinder i De Grå Bjerge og hans fader, Grand Prince Hals von Tasseninck, Elector Count for Ostland, skylder skylden for uheldet på den Talabeclandske Elector Count Grand Duke Gustav von Krieglitz.

Duke Leopold von Bildhofen så det som en religionskrig mellem den Sigmartro von Tasseninck og den Ulrictro von Krieglitz og går ind på Ostlands side i konflikten (altså von Tassenincks). Sådan så dele af Sigmar kulten det også, men der var også en anden del af kulten, der mente at denne konflikt var ved at ødelægge Sigmars stolte Imperium og derfor skulle stoppes. Den sidste del af kulten vandt den indre kamp i Sigmar kulten.

Efter konflikten udspilles (og der ikke er nogle rigtig vinder, men en masser af tabere) bliver det et folkekrav (eller i allefald Sigmar kultens) at finde nogle skyldige for at bror kæmpende imod bror. Interessant nok gik det mest udover Ulrictro aktører, men der skulle også være Sigmartro syndebukke – det blev von Bildhofen og han fik aftaget sit Elector Count status over Middenland, for at være med til at starte konflikten. Det var han ikke. Derimod havde han tidligere skabt røre i kulten ved at udtrykke nogle ret yderlige religiøse holdninger. Eller det er rygtet på gaden i Carroburg – selvom hvilken subkult han skulle tilhører ændre sig alt efter hvem man spørger.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License